Swimathon ten voordele van Bednet op woensdag 26 april 2017

Bednet

Hallo iedereen,

Wij zijn de ouders van 3 kindjes. Febe en Ferre zwemmen in de zwemschool van Marisol aquaspirit. Over Febe wil ik het even hebben. Febe zwemt ondertussen 6 jaar in de zwemschool, maar zij is chronisch ziek waardoor zij vaak een tijdje afwezig is en dus ook niet naar school kan gaan. Op de dagen dat zij niet naar school kan, volgt zij thuis gedeeltelijk de les via Bednet.

Wat is Bednet?

Bednet is een VZW die ervoor zorgt dat de kinderen die langdurig ziek zijn of chronisch ziek zijn, toch kunnen deelnemen aan de lessen en zo minder achterstand oplopen op school. Dit is dus een superinitiatief, maar natuurlijk kost dit alles realiseren ook veel geld voor de organisatie. Voor de kinderen die gebruik maken van Bednet is dit alles gratis.

Wij hebben het idee een actie te organiseren om zo toch ook een steentje bij te dragen en zo mogelijks nog veel meer kinderen gebruik te kunnen laten maken van Bednet. Marisol, de oprichtster van zwemschool aqua spirit en ondertussen toch ook wel al een vriendin, wil me daarbij helpen. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de zwemschool een swimathon. In 2015 was dit tvv TEjO, in 2016 tvv het kinderkankerfonds en dit jaar is het dus de bedoeling dat de zwemmertjes zwemmen tvv Bednet. Hoe meer centjes we kunnen inzamelen, hoe beter. Zo heeft Bednet weer meer mogelijkheden om nog meer materiaal aan te kopen zodat er nog meer chronisch of langdurig zieke kinderen van Bednet gebruik kunnen maken.

Er wordt ook 1 baan voorzien voor volwassenen die ook de uitdaging kunnen aangaan om op een uur tijd zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. Mensen die zich niet geroepen voelen om te zwemmen kunnen natuurlijk ook Febe sponsoren.  Zij zwemt uiteraard ook een uur mee.

Wij hopen dat jullie Febe en ons willen helpen een mooi bedrag in te zamelen, dus graag dit bericht zoveel mogelijk verspreiden en delen.

Alvast héél hartelijk bedankt!

Wil je meer info over Bednet, bekijk dan zeker hun website eens. www.bednet.be

Concreet: de swimathon vindt dit jaar plaats op woensdag 26 april 2017 in het zwembad van het sportcentrum Puyenbroeck te Wachtebeke. De swimathon start stipt om 17u30 en de zwemmers trekken een heel uur baantjes aangepast aan het niveau en de leeftijd.

Kinderen van de zwemschool marisol aquaspirit kunnen een vast sponsorbedrag storten op het rekeningnummer van Bednet BE56 0015 9950 0088 Gebruik zeker de mededeling ‘swimathon – naam van je kind’ of ze kunnen er voor kiezen om zich per 50m te laten sponseren. Per 50m dat je kind zwemt, wordt er 50 cent sponsorbedrag voorzien, het volledige bedrag dient dan uiterlijk een week na de swimathon gestort te worden met de mededeling ‘swimathon- naam van je kind’. Voor giften vanaf 40 euro, ontvang je een fiscaal attest. Info rond de inschrijving en de medaille uitreiking achteraf ontvang je via mail van Marisol zelf.

Het brevetzwemmen wordt hieraan gekoppeld. U kan het brevet aankopen, maar voor zwemmers met meer dan €25 sponsorbijdrage is dit gratis. Brevetten 50m-100m-200m-400m-800m-1000m-1500m . (max 1 brevet per zwemmer) De groepen eendjes, walvissen en orka’s kunnen hieraan deelnemen.

De zwemschool van 16u30-17u30 gaat wel door. Kikkers kunnen niet deelnemen aan de swimathon.

Om te kunnen deelnemen als volwassene zamel je minimum 20 euro in en stort je dit op het rekeningnummer tvv Bednet BE56 0015 9950 0088. Volwassenen gebruiken de mededeling ‘swimathon – naam van de deelnemer ‘. Voor giften vanaf 40 euro, ontvang je een fiscaal attest. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar karenbuysse@telenet.be  met daarin de naam van de deelnemer en in bijlage een betalingsbewijs.

Wil je Febe graag extra motiveren om haar record van vorig jaar te verbeteren , dat kan door een bedrag over te schijven met mededeling ‘swimathon Febe’.

Inschrijven kan tot 15 april 2017!

Tijdens de swimathon is er ook een tombola.  Bedrijven of winkels die leuke prijzen voor volwassenen of kinderen willen schenken, mogen  steeds contact met me opnemen via karenbuysse@telenet.be

Printversie inschrijvingen / sponsorblad: KLIK OP marisolbednet met sponsorblad