Toestemming gebruik foto’s en filmpjes

Sociale media , foto’s en filmpjes zijn in deze tijd niet meer weg te denken in onze maatschappij.

In onze zwemschool laten wij u met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld de lessen, voor verjaardagen, zwemmen van diploma’s,… . Ook uw zoon/dochter kan op deze foto’s en video’s te zien zijn. Omwille van de COVID-maatregelen wordt er nu veel meer gefilmd zodat u als ouder(s) toch de evolutie van uw kind op de voet kan volgen.

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden. Toch vinden we het belangrijk om uw toestemming te vragen voor het gebruik van foto’s en video’s van uw zoon/dochter. Het is goed mogelijk dat u niet wilt dat foto’s van uw kind op internet verschijnen.

Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s die door ons, of in onze opdracht worden gemaakt. Het kan voorkomen dat andere ouders foto’s of filmpjes maken. De zwemschool heeft daar geen invloed op, maar wij gaan ervan uit dat deze ouders ook terughoudend zijn bij het plaatsen van foto’s en video’s op internet.

U mag natuurlijk altijd terugkomen op de door u gegeven toestemming. Ook mag u op een later moment alsnog toestemming geven.

De briefjes liggen klaar aan de kassa en zijn ten allen tijden beschikbaar.

De ouders waarvan we geen briefje ontvangen gaan stilzwijgend akkoord met het delen van foto’s en filmpjes op sociale media, de website, de digitale nieuwsbrief en als technisch promo-materiaal ter ondersteuning van andere zwemscholen.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *