Voorwoord Marisol Mesot

Als…                                                                 

je jeugddroom gerealiseerd wordt,

je PASSIE je beroep wordt,

Als Zaakvoerster/hoofdtrainster van “MARISOL AQUA SPIRIT” kan ik hier enkel trots om zijn.
Een terugblik in mijn verleden en een stukje levenswerk neerschrijven, geen gemakkelijke opdracht.

Mijn eigen eerste zwemslagen begonnen reeds op 6-jarige leeftijd waar ik jaren heb gezwommen in de “Wase zwemclub”. Wat begon als een hobby werd al snel een passie. In mijn jeugd was het al zwemmen wat de klok sloeg; van competitiewedstrijden tot waterpolo en vooral heel veel zwemplezier.

Toen ik 34 jaar geleden startte als zwemmonitrice– redster in Beveren, kon ik genieten van de talrijke opleidingen om me verder in het zwemmen te specialiseren zodat het lesgeven gaandeweg “een passie” werd.

In de “Wezenberg” begon ik dan mijn eerste privélesjes te geven. Daarna volgde Sint-Niklaas en door de vele mond-aan-mond reclame kon ik beginnen aan het eerste deel van mijn droom: Ik werd zelfstandig lesgeefster in bijberoep.

Gedurende 14 jaar bleef ik in Sint-Niklaas aan de slag tot in 2003 de acute sluiting van het zwembad mij deed uitwijken naar het sportcentrum “Puyenbroeck” te Wachtebeke.

Mede dankzij de beheerder van het nieuwe zwembad in Wachtebeke, de heer Jo HAENTJENS die mij groen licht gaf om mijn activiteiten in het sportcentrum verder te zetten, begon ik aan het tweede deel in mijn carrière: Ik koos voor een volledig zelfstandige activiteit als zwemmonitrice.

Stilaan ontstond bij mij ook het idee om een eigen zwemschool op te richten. Naast het geven van privélessen voelde ik immers de drang om de pril gevormde zwemmertjes verder professioneel te kunnen bijstaan in hun opleiding naar de vier zwemslagen toe. Het derde deel van de verwezenlijking van mijn droom lag op tafel: De zwemschool “Marisol Aqua Spirit” werd opgericht. 25 enthousiaste zwemmertjes begonnen in dit project en dit aantal bleef stijgen. Momenteel zijn er reeds 1202 inschrijvingen.

Sportieve groeten,

Marisol Mesot