Swimathon t.v.v. kinderkankerfonds

4 mei 2016 werd voor Marisol en mij een dag om te blijven koesteren. Zoals jullie waarschijnlijk ondertussen al weten, ben ik al enkele jaren jobstudent op de kinderoncologie afdeling van het UZGent. Omdat ik daar met mijn eigen ogen zie hoe belangrijk en fantastisch het werk van het Kinderkankerfonds is, wou ik graag zelf een extra steentje bijdragen. Marisol was direct zeer enthousiast over dit project en wou me absoluut helpen om er een grootse actie van te maken. Aangezien de zwemmertjes van Marisol aquaspirit naar jaarlijkse gewoonte een swimathon houden, zijn we vanuit dit idee verder beginnen brainstormen. Niet alleen de jonge zwemkampioentjes sprongen in het water, maar ook voor volwassen sympathisanten werd er een zwemuur voorzien. Met grote dankbaarheid kan ik wel zeggen dat deze middag een groot succes is geworden! 44 volwassenen en 53 kindjes van de zwemschool hebben het beste van zichzelf gegeven! Ik sta nog steeds versteld om te zien wat voor grote afstanden deze jonge kinderen op een uurtje aflegden, maar ze hebben natuurlijk ook wel bij de allerbeste zwemjuf leren zwemmen! 😉 Achteraf werd er traditiegetrouw ook nog een receptie met broodjes gehouden in de cafetaria waar de kindjes hun medaille van Patricia De Vos (psychologe op de afdeling) en een goodiebag in ontvangst namen. Zo fijn om de kinderen te zien glunderen met hun meer dan verdiende medaille, want stuk voor stuk hebben ze een zeer knappe prestatie geleverd! Het werd niet alleen een leuk sportief evenement, maar er is ook nog een zeer mooi bedrag voor mijn actie ingezameld! De tombola die in de inkomhal van het zwembad doorging was volledig uitverkocht en heeft nog eens 800 euro opgebracht en de zwemmertjes van Marisol hebben voorlopig ook maar liefst 2112 euro bij elkaar gezwommen! Ikzelf had al 9000 euro aan sponsor- en inschrijvingsgeld verzameld. Heel trots kan ik dus zeggen dat de teller nu al op 11912 euro staan en de actie is nog niet afgelopen want loopt nog door tot midden juni. Dit grote succes had ik nooit alleen kunnen verwezenlijken, dus een hele grote DANK U WEL aan alle sponsors, zwemmers, supporters, helpers, mijn ouders, enz… Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen mijn actie hebben gesteund! Tenslotte wil ik Marisol nog even extra in de bloemetjes zetten, dankzij haar heb ik dit kunnen realiseren , ze is een enorme steun en hulp in dit volledige proces geweest! Ook professioneel wil ik haar nog even een dikke pluim geven, ik kan alleen maar veel respect voor haar hebben als ik zie welke prachtige zwemschool ze heeft opgebouwd. Haar kinderen zwemmen niet alleen technisch zeer sterk, maar ook de gedrevenheid, het groepsgevoel en liefde voor de zwemsport is in deze zwemclub duidelijk voelbaar!

Uit naam van het Kinderkankerfonds en mezelf nogmaals een hele dikke merci!

Lynn